Call us in Brazil (price of a local call in your country) +55 21 4042-7201 - - Nederlands English Français

Handige tips voor als je naar Brazilië gaat.

Als je op vakantie wil gaan naar Brazilië is het handig dat je weet wat je moet doen en wat je daar kan verwachten. In deze tekst zijn een aantal tips gegeven om je verblijf in Brazilië makkelijker te maken.

 

  • Brazilië ligt in de tropen, dit houdt in dat de zon vrij hoog staat. Doordat de vrij hoog staat is er een groot risico van verbranding en zelf een zonnesteek. Als je dus gaat wandelen zorg ervoor dat je hoofd bedenkt is en eventueel je schouders ook.

 

  • Tijdens je verblijf in Brazilië is het verstandig om op je persoonlijke bezittingen te passen. Vooral bij het reizen in de bus, trein of metro. Waar veel drukte is zijn vaak ook veel zakkenrollers, dit geldt natuurlijk wereldwijd, dus ook in Brazilië.

 

  • Voordat je op vakantie gaat check je bij je bank of je wereldwijd geld kunt opnemen met je bankpas en/of creditcard. Wees voorzichtig bij de pinautomaten, en laat je niet afleiden tijdens het pinnen. Laat ook geen onbekenden meekijken bij het intikken van uw pincode en het bedrag. Gebruik bij voorkeur automaten in een bank of winkelcentrum.

 

  • Maak diverse kopieën van je paspoort en andere belangrijke documenten (rijbewijs, creditcards etc.) en bewaar deze op een veilige plek. Wat ook handig is om eventuele foto’s op te slaan via een e-mail account waar je makkelijk op kan komen.

 

  • Het is verstandig om een minimum bedrag mee te nemen en apart te hebben van al je waardevolle spullen. Zo kan u wanner u niet kunt pinnen contant betalen.

 

  • Wees voorzichtig en ga niet in de avond alleen over straat.

 

 

Hoplelijk helpen deze tips tijdens je verblijf in Brazilië, en kan je heerlijk van de stranden, de stad en de cultuur.

About the Author